Laser Hårreduktion

IPL / Laser hårreduktion

Hårreduktion med laser foretages enten med Alma Lasers IPL/AFT applikator eller med vores helt nye laser, der anvender 3 bølgelængder til at få bugt med uønsket hårvækst.

Hår gennemløber 3 faser: VÆKSTFASE, HVILEFASE og AFSTØDNINGSFASE. Det er hovedsageligt hår i vækstfasen der kan behandles. Derfor kræves gentagne behandlinger, typisk 6-8 med ca 6 ugers interval, for at opnå tilstrækkelig hårreduktion Ved hårreduktion kan anvendes 2 forskellige metoder:

 • HR (ALMA laser/IPL) hvor laserhåndtaget flyttes langsomt og hvor der hvert sted afgives en stor mængde lys-energi. Laser/IPL lyset ledes af det mørke farvestof i håret ned i hårsækken. Denne opvarmes og går til grunde. Derfor kan lyse og røde hår ikke behandles med denne type laser/IPL. Der opnås varig hårreduktion af mørke hår som er i vækstfase, men da de enkelte hår er i forskellige faser kræves flere behandlinger med ugers interval.
 • SHR (IQ Diodelaser og Alma Laser/IPL) hvor laserhåndtaget flyttes hurtigt i området. Laseren anvender en mindre mængde energi og opbygger gradvist en temperatur i huden der destruerer hårsækken. Metoden er næsten uafhængig af hårets farve og kan derfor behandle alle hud- og hårtyper (undtaget gråt). Metoden er næsten smertefri.
Udstyr
 • IPL (Intense Pulsed Light) , også kaldt lyspulsteknologi, er et kraftigt lys som ledes gennem et glasfilter ned i huden. Valg af glasfilter afgør hvilken type behandling man ønsker at foretage.
  • AFT som vores laser anvender er næste generation af IPL. Ved hjælp af specielle filtre anvender AFT tidligere uudnyttede områder af lysspektret. AFT giver også en ligelig fordelt fluence (energi) i hele behandlingsområdet. AFT øger derved sikkerheden og effektiviteten af behandlingerne,
  • Harmony XL Laseren kan behandle med HR eller SHR. Den rette metode vælges af lægen.
 • Diodelaseren fra IQ Beauty Solutions anvender de 3 mest effektive bølgelængder til hårreduktion: 755nm/808nm/1064nm.
  • ALEX 755 NM bølgelængde
   Behandler det bredeste udvalg af hårtyper og farver.
   Alexandrit-bølgelængden tilbyder en kraftfuld energioptagelse i hårets melanin (farvestof), hvilket gør bølgelængden ideelt til det største udvalg af hårtyper og farve – især lys-farvet tyndt hår. Med mere overfladisk penetrering er 755 nm bølgelængden målrettet mod hårsækken og er især effektiv til overfladiske hår i områder som øjenbrynene og overlæben.
  • 810 NM bølgelængde
   Halvverer behandlingstiden.
   Den klassiske bølgelængde i laserhårfjerning, 810 nm bølgelængde, tilbyder dyb penetrering af hårsækken med stor kraft, en høj gentagelsesfrekvens og en stor spotsize (behandlingsstørrelse) til hurtig behandling. 810 nm har et moderat absorptionsniveau i melanin, hvilket gør det sikkert for mørkere hudtyper. Dens dybe penetrationsegenskaber er rettet mod hårsækken, mens moderat vævsdybdeindtrængning gør det ideelt til behandling af arme, ben, kinder og skæg.
  • YAG 1064 NM bølgelængde:
   Specialiseret til mørkere hudtyper.
   YAG 1064-bølgelængden er kendetegnet ved lavere melaninabsorption, hvilket gør den til en fokuseret løsning til mørkere hudtyper. Samtidig tilbyder 1064nm den dybeste penetration af hårsækket, hvilket målretter de dybeste dele af hårsækken og behandler dermed dybt indlejret hår i områder som hovedbund, armhuler og intimområder. Da bølgelængden rammer hudens vand genereres en højere temperatur, hvilket øger bølgelængdens effektivitet til hårreduktion.

HR hårreduktion

Før hårreduktion

Du må ikke være for brun inden behandlingen.
Hårene må ikke plukkes med pincet eller vokses 1 måned før behandling.
Hårene skal skrabes af 1 – 3 døgn før behandlingen.

Du vil få en grundig information om effekt og varighed af behandlingen, og om eventuelle forholdsregler før, under og efter behandlingen.
Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før behandlingen påbegyndes.

Under behandlingen

Behandlingen føles som en stikken i huden. Nogle hudområder kan være mere følsomme, og måske opleves en vis smerte når hårene rammes. Det er ikke en smerte som er til stede efter behandlingen.

Efter hårreduktion

Huden kan være lidt rød, og der kan være lidt hævelse omkring det enkelte hårstrå – som ved gåsehud. Dette forsvinder i løbet af nogle timer.
Nogle kan have glæde af efterbehandling med salve/creme.
Du kan se alle hårene efter behandlingen. De skal først skubbes op til overfladen, hvilket sker i samme tempo, som de øvrige hår vokser, ca. 0,1 mm pr døgn.

Huden bør ikke udsættes for sollys i ca. 2 uger efter behandlingen, eller så længe huden virker påvirket.
Du bør ikke skrabe hårene det første døgn for at undgå for meget irritation i huden.

Bivirkninger efter behandlingen

Forbrænding af huden ses yderst sjældent, men kan opstå hvis huden umiddelbart har været udsat for sollys, eller er for mørk. Hvis din hud er for solbrændt eller mørk vælges i stedet SHR metoden.
Mange mørke og tykke hår på et lille område kan endvidere give en utilsigtet kraftig reaktion.
Forbrænding af huden vil vise sig umiddelbart under behandlingen.

SHR hårreduktion

SHR (Super Hair-Removal) teknologien virker ved med lav energi og høj frekvens langsomt at opvarme hårsækken til den ønskede temperatur og fastholde temperaturen over en forlænget periode hvorved hårsækken ødelægges. Laseren er derved mindre afhængig af melaninindholdet i håret og kan også behandle lyse og røde hår.

Smertefri

SHR er den eneste klinisk dokumenterede teknologi der kan fjerne hår smertefrit.

Alle hår- og hudtyper

SHR opbygger gradvist temperaturen i huden og er partielt uafhængig af melaninindholdet. Derfor kan behandlingen også foretages på mørke hudtyper og lyse hår.

Før hårreduktion

Du må ikke være solskoldet men gerne lidt brun. Hårene må ikke plukkes med pincet eller vokses 1 måned før behandling. Hårene skal skrabes af 1 – 3 døgn før behandlingen.

Efter behandlingen

Huden kan være lidt rød, og der kan være lidt hævelse omkring det enkelte hårstrå – som ved gåsehud. Dette forsvinder i løbet af nogle timer.
Nogle kan have glæde af efterbehandling med salve/creme.
Du kan se alle hårene efter behandlingen. De skal først skubbes op til overfladen, hvilket sker i samme tempo, som de øvrige hår vokser, ca. 0,1 mm pr døgn. Du bør ikke skrabe hårene det første døgn for at undgå for meget irritation i huden. Du bør ikke solbade lige efter behandlingen.

Antal behandlinger

Behandlingen er mest effektiv, når håret er i vækst, hvilket er forskelliget fra person til person og fra hår til hår, og det er derfor nødvendigt med flere behandlinger, i gennemsnit 6-8 behandlinger med 4-12 ugers interval.

OBS!
 • Alle hår kan ikke fjernes, som tommelfingerregel fjernes ca 70% efter gentagne behandlinger, – men der sker en markant bedring rent visuelt af området.
 • Hårene kan efter 9-24 mdr komme igen men oftest i meget mindre grad end tidligere, – og de kan med fordel behandles igen (genbehandling vil typisk være 1-2 behandlinger, hvorefter patienten igen pauserer).

Book hårreduktion af bikinilinje eller armhule direkte her

Links