Botox

Behandling med Botulinum toxin

Hvordan virker BOTOX/VISTABEL?

Botox (der til kosmetisk brug hedder: Vistabel) blokerer nerveimpulser til små ansigtsmuskler, og forhindrer at disse muskler trækker sig sammen. På den måde bliver den overliggende hud glat og uden skæmmende rynker. Vistabel virker kun præcis på de specifikke muskler som behandles, og ikke på andre  muskelgrupper.

Hvad indeholder Vistabel?
Vistabel er et lægemiddel, som indeholder botulinum-toxin Type A. Dette Toxin kommer fra Clostridium botulinum-bakterien. Toxinet fortyndes meget kraftigt, og kan derefter sprøjtes ind i udvalgte små ansigtsmuskler, med den virkning, at rynker bliver glattet ud.
Læs mere om Vistabel
Hvordan udføres behandlingen?
Botox sprøjtes ind i musklen med en engangssprøjte med en meget tynd spids.
Fordi sprøjtespidsen er så tynd, er der kun meget lidt ubehag ved behandlingen. Mange patienter beskriver følelsen som et myggestik.
Behandlingen tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor mange områder man ønsker at få behandlet. Man kan  gå på arbejde og lave alle andre daglige gøremål lige  efter behandlingen.
De første 3-4 timer bør man ikke gnide, eller massere det behandlede område. Derimod er det kun positivt for behandlingen at bruge musklerne så meget som muligt den første dag efter behandlingen.
Efter indsprøjtningen  tager det 2-3 dage før behandlingen begynder at virke, og indtil 10-14 dage før, man får den fulde effekt.
Har man ikke opnået den ønskede effekt skal man efter 14 dage henvende sig til klinikken mhp evt supplering.
På hvilke områder bruges Vistabel?
I princippet kan en hvilken som helst muskel eller muskelgruppe behandles med Botox. ”Vredes-rynken” i panden mellem øjenbrynene er den rynke, som oftest bliver behandlet. Et andet område er ”kragefodsrynker” på ydersiden af øjnene og tværs over rynkerne i panden.
Et 4. større område er behandling af den store tyggemuskel – m. Masseter. Det anses maskulint med en bred kæbe. Reduktion af en fyldig tyggemuskel kan reducere kæbens bredde mhp at opnå en attraktiv “hjerte-formet” ansigtsform. Effekten af Botox på musklen ses først flere uger efter behandlingen og behovet for Botox er meget varierende. Supplerende behandling i tyggemusklen takseres efter forbrug (50 kr/IE) – der anvendes typisk 24 IE første gang.
For at undgå at musklen bliver for passiv bør der som et minimum gå 6 måneder mellem hver behandling. Som et positivt biprodukt er Botox velegnet til behandling af Bruxisme (tænderskæren) men dette laves IKKE på kosmetisk indikation.
Hvor længe varer effekten af Botox/Vistabel- behandlingen?
En fordel ved behandlingen er at effekten  kun varer i gennemsnit 3-4 måneder efter førstegangs behandlingen. Herefter  kan man afgøre, om man ønsker at gentage behandlingen, og evt. også få behandlet andre områder.
For at vedligeholde en optimal effekt, bør man påregne at gentage indsprøjtningerne 3-4 gange pr. år. Resultater fra videnskabelige studier tyder imidlertid på, at effekten af Botox varer længere efter hver ny behandling.
Det skyldes sandsynligvis  at musklen, som bliver blokeret, bliver mindre og svagere efter hver behandling, fordi den ikke længere bliver brugt.
En anden faktor som  nok også  spiller en rolle er, at man ubevidst ændrer sin mimik på grund af  at enkelte små muskler er blokerede af Botox/Vistabel.
Man kan ikke garantere for behandlingens varighed da de Botox behandlede inaktive nerveender nedbrydes af kroppen og erstattes af nye nervebaner. Dette er meget individuelt og i enkelte sjældne tilfælde virker Botox ikke pga dannelse af antistoffer.
Kan der være komplikationer eller  bivirkninger?

Uønskede bivirkninger ved brug af Botox er  meget sjældne, selv efter at produktet har været brugt i over 10 år i 60 forskellige lande.
Den mest almindelige bivirkning er ømhed eller en lille blodudtrædelse ved indsprøjtningsstedet. I sjældne tilfælde kan der forekomme en forbigående svækkelse af de nærliggende muskler. Der har været beskrevet enkelte tilfælde, hvor musklen som løfter øvre øjenlåg er blevet forbigående svækket i 1-2 uger. Men fordi effekten er forbigående, er også bivirkningerne forbigående. Der er  frem til i dag på verdens plan ikke rapporteret om varige mèn efter Botox/Vistabel-behandling.

Kan Botox/Vistabel kombineres med andre behandlinger?

Behandlingen bruges ofte  ved siden af plastikkirurgiske indgreb og andre kosmetiske behandlinger for at få det bedst mulige resultat. De mest almindelige kombinationer er med Restylane/Juvederm, Dermatologisk peel og laserbehandling.

Behandlingen kan også være et værdifuldt supplement til plastikkirurgiske operationer som ansigtsløftning, og øjenlågsoperationer.

Hvad er mikro-botox?

Ved mikro-botox injiceres små mængder Botox i det øverste lag af huden, resulterende i formindskelse af hudens porestørrelse.  Samtidigt reduceres hudens “olie” produktion og den underlæggende muskulaturs bevægelse reduceres men i mindre grad end ved normal botox behandling.

Vi anvender mikro-botox i øvre del af ansigtet.

Hvad koster behandling med Vistabel?

Se vores pris her

Links